Статии  |  От Лора Йордакиева  |||
Публикувано във в-к “Конкурент” на 11.12.2006 г.

   Статията на Лора Йордакиева, издадена във в-к “Конкурент” на 11.12.2006 г., която се казва “Целомъдрието е липса на алтернатива” е публикувана тук при поместената снимка на скенираната статията от вестника – (вж. следващият материал), а това е скенираното заглавие (на статията) от стр. 1-ва на в-к “Конкурент”, на която стр. 1-ва, в-к “Конкурент” е рекламирал какво е напечатано вътре във вестника и какво следва да се чете (на съответната дата). Тук е поставена само снимката със заглавието от вестника, а самата статия, може да бъде видяна в следващият материал.

   ----------

   Бележка: Към всичките статии на Лора Йордакиева, във в-к “Конкурент” и при личната рубрика на Лора във вестника, която се казва “Горещи въпроси”, от вестника са слагали и публикували фотографии на Лора Йордакиева от гр. Враца. Снимките понякога са избирани от самата Лора Йордакиева, а в много от случаите, снимките на Лора са избирани от екипа на в-к “Конкурент”, който (екип) разполага с фотоси на Лора Йордакиева.

Статия на Лора Йордакиева, публикувана във в-к “Конкурент” на 11.12.2006 г.

Целомъдрието е липса на алтернатива

   “В живота често чуваме епитетите: “лошо момче”, “лошо момиче”, “курва”, “кучка”, “перверзник”, “развратница” … и им отдаваме крайно значение – на тип мъж или жена, които парадират тежко със сексуалността си и са извън всякакви нравствени норми, непознаващи етичното и доброто. Ами ако това са най – големите естети? Ами ако има фино значение зад тези епитети? Ами ако това са просто хора, които умеят да бъдат различни и да се реализират много повече от другите? Има толкова много неразгледан смисъл зад крайното слагане на такъв етикет, за някого. Зад тези епитети има голяма и алтернативна идея. Да, има.
   Мъжкарските момчета са тези, които възбуждат жените за секс. Това е биологично заложено в жените. Жена да каже, че не харесва такъв тип мъж, е лъжа, защото физическото й тяло, отговаря (за секс) на точно този тип (пробивни) мъже.
   Големи, с мускули, с татуировки, с брутално поведение, такива, които ще те заставят да изпълниш желанията им, сурови, обръснати или дългокоси, мъже с белези, студени като поведение, жестоки, с висок адреналин, перверзни, своенравни, гадни, развратни, рокери с кожени якета, войни, които са свирепи – това са момчетата!!! Това са мъжете, които по закона на оцеляването и възпроизводството, биха оцелели пред другите – нерешителните, по – сприхавите, (които даже жените, наричат “мижави”), пред тези, които чакат жените да им се “свалят”, а не те да отиват към тях. Има разлика – мъжа за секс си личи от километри. Неговата вродена потентност го кара да завземе територии, да е активен, да настъпва в жената. Това като тип мъже са: ковачите, дървосекачите, охранителите, военните, полицаите, затворниците с мъжкарско излъчване, спортистите с мъжки спортове като фитнес, скачачите с бънджи, катерачите … Жените по природа от само себе си, реагират на тези мъже, дори и несъзнателно. То се случва спонтанно, даже и да не го признават външно. Когато жената реагира на това истинско чувство, (та дори и понякога да го прикрива), то се усеща и за това, тези мъже я търсят. Другите хора обикновено завиждат на страстните и перверзни мъже, че не могат да бъдат като тях! Така, както жените, които не са сексуални, завиждат на другите, които са, и ги наричат “курви”, “кучки” и обясняват, колко са били неморални … Но сексуалната жена, сексуалният мъж, не са лоши хора – живота показва, че те са готините хора, а също и това, че (понякога) те нямат липса на морал, а разкрепостеното им поведение не ги прави нецеломъдрени – те са просто зрели! Силни! И точно силата и способността за реализация на тези хора показва, че целомъдрието е липса на алтернатива! Защото онези, които се изкарват за морални, всъщност в повечето случай се доказва, че не са никак морални, а просто че не са имали силата да се докажат с енергията на сексуалността и разделят така нещата – че те са целомъдрените, а другите са без етика! Няма такова нещо, че другите не са етични – те просто разполагат с алтернативата да владеят секса – това е разликата!
   Разграничават се типовете мъже. Едните са мъже - мъжкари, другите са мъже – (просто) хора. Не може точно да се намери определение (с думи) за едните и другите, но разликата е видима! Кои са харесваните? – Може би честните! Тези, които направо и директно ще си кажат, какво искат! Каквото и да е, но да е казано направо. Не са обичани онези, които казват че всъщност не искат секс, (а “само да са приятели”), но да търсят другото и то по лицемерен начин … опитвайки се да подканят дамата сама, да тръгне към тях … Не! По – добре срещу жената да е перверзен мъжкар и да й говори направо с мръснишкият си речник! Този човек поне няма да е лицемерен! Това ще впечатли! Истината, каквато е! Директният подход е важен. Жената със сигурност ще се впечатли от казаното направо намерение, от изразеното желание. А после тя ще си избере, дали ще бъде с този човек или не.
   Защо да отричаме, че мъжкарите са страхотни!? Това са мъжете (ако ще говорим за секс). Ако ще говорим за други работи – тогава това е отделно - т.е. мъжкарите, “лошите момчета”, стават за секс и за спонтанен момент, но (може би) не за друго, в смисъл, че не може да се разчита на тези хора в труден момент; тези мъже винаги изневеряват (ако имат съпруги); те не дават, а взимат; те не са опора, те са просто за секс … но пък секса с тях е толкова истински, че си заслужава изживяването и на жената не й пука, че после, този човек ще я захвърли, след като я е …! Мига, настоящият момент, пълен със страст и секс, струва толкова скъпо за жената, че … Тръпката е страшно силна! Жените си падат по мъжките момчета и те ги разпалват толкова силно, че жените не могат да разсъждават за това, как после подобен мъж ще ги изостави – жените мислят само за супер – тръпката на секса, искат да преживеят оргазма на тялото СЕГА! … Пред истински мъжкар, трудно се издържа! Така, както и пред развратна страстна жена! И защо тя е обвинена за развратна? Кой е казал, че е неморална? И че разкрепостена, означава винаги антинравствена? Казват го тези, които не могат да бъдат алтернативни и различни; онези, които завиждат – за това, че мъжете желаят точно определена дама; за това, че тя ходи по – разсъблечена; че (например) тя е заснела чудесна актова фотосесия или играе еротична сцена в даден филм. Това е рутинирана жена, обиграна, силна, владееща флирта и изкушението. “Лошите момичета” са готините момичета! Такива са и “лошите момчета” - не перверзни и мръснишки гадни, а всъщност, реализирани сексуално. Никои не е виновен на онези, които не са могли да се реализират сексуално за това, че са сприхави; така, както “никой не е виновен на мързела, че не е свършил работата си” – (според народната поговорка).
   А иначе, много точно може да се каже, че има разлика между мъж, който само ще бъде с жената за една (или за 3, 4 … да кажем) нощи и после ще си отиде, от другият мъж, който може да не е толкова перверзен и да не възбужда за секс, но е добра опора – приятел, и на него може да се разчита. Умните жени чудесно правят разликата!
   Каква е хитрината на жените обаче, (както е доказал живота) – че жените се омъжват за мъж, който може да им бъде другар и опора, но изневеряват на мъжете си с “лошите момчета”. И защо го правят, след като мъжете им са толкова добри? Защото имат нужда от тръпката, от другата алтернатива, от това, да не са само домакини, супер - майки и добри съпруги. Защото имат нужда от преживявания с тръпка, от нещо екстремно и нестандартно. Защото жените искат всичко – да са осигурени, но и сексуално задоволени, и никой не може да ги обвинява в това, че те искат ДА ЖИВЕЯТ ПЪЛНОЦЕННО.
   Тук ще цитирам думите на В. И. (полицай от затвора на Враца): ”Всеки мъж би се радвал, ако жената в леглото се държи като курва!” – какво харесват всъщност мъжете? – Обиграната рутинирана дама! Завистливите й познати ще я нарекат “курва”, “кучка”, но тя е (може би) просто една много чувствена и страстна жена, която влияе страхотно на мъжете; а жена, която успява да възбуди мъжете, е пълноценна жена!
   Исус се е привлякъл от Мария – Магдалена, която е била, (както пише в Библията) – блудница – т.е. от жена, която има всичко материално и земно в себе си – (т.е. пълно, завършено), което я е направило пълноценна за Божественото! Най – добрата Гуру – Учителка и най – истинската Девица, преди това е била … блудница! Това се среща като идея и в Източните учения. Повелителката на Тантра, Йога и Кама сутра е чиста и Свята, защото преди медитацията си, тя е познала физическото в цялата му пълнота, (а понастоящем знае какво да направи с него и се е разграничила от него). Проститутката (бившата проститутка) е най – ценният Учител – тя познава изкусно фините кътчета на съзнанието ти, тя ще владее ума ти, ще е изучила тялото ти. В Япония казват, че най – страшната Нинджа, е жена, защото тя не само може да убива – тя владее изкуството на съблазняването и може да се доближи максимално до своята жертва!
   Страстта е силно опияняваща и енергията на красивата пищна жена, на перверзният мъж е много силна, защото подсъзнателно в нея е заложена реализация, потентност, живот. Тази сила завзема гранична територия. Когато завзема територия – тези, които обичат да бъдат подчинявани или да се задоволят и наситят сексуално, се впечатляват; а онези, които не могат да са толкова успяващи със сексуалността си – завиждат. Това е толкова естествено. Това е стремежа за преживяването на секса – който успява да го почувства и да му се наслади, е щастлив, а който не успява – мрази другите, които са изпитали пищната чувствена наслада.
   Горещите личности, които постигат делата си, които разгръщат себе си и реализират сексуалността си, са много завършени хора. Те се помнят. Те се забелязват. Те се отличават с това, че са поети в дейността си. И ти можеш да бъдеш от тях!
   Това не е статия за толеранс към секса и идеята, не е секса, да бъде издигнат в култ. Това е само подтик за това, да живееш пълноценно и да спреш да ненавиждаш успялите хора, защото вместо да ги мразиш, ти също можеш да бъдеш обичан и да се реализираш в общественото пространство с ценните качества, за които имаш дарба. Бъди такъв, какъвто си! Докажи се активно с нещо, което владееш добре и тогава света ще заобича и теб! Не се страхувай да бъдеш различен! Не се плаши от нестандартното! Целомъдрието (определено като буквален консерватизъм), е може би неправилно разбраната дума и може да се свърже по – скоро с нереализираност. Целомъдрието е липса на алтернатива.”

      ----------

   Бележка: След горната статия е приложен цитат с изказвания (части от писма) на Махатмадеви, които са цитирани от автора Калин Кардамов - Кал@ в книгата “Импресия. Дневника на Кал@”, 2-ро изд. от 2008 г.:
   “Аз по – късно открих това, че статията е била направена по едно писмо, което Лола е пуснала (преди публикацията си) на В. от гр. Лом, защото видях писмото в електронната й поща…, а за този човек, аз видях после и още 2-ве, 3-ри писма. Ето извадки от тях:
   Из писмо до В. от гр. Лом - 02.12.2006 г.: “…И последно – щях да забравя нещо: казах, че жените се омъжват за добрите хора, които могат да им бъдат опора и да разчитат на тях, а изневеряват на мъжете си с лошите момчета, които са перверзни и в които има сексуалност! Така казах, но тук искам да направя едно уточнение: много, много рядко има на света човек, на който може да се разчита, а + това да е готин, брутално готин и в сексуално отношение - (това са т.нар. истински джентълмени) – тези хора са наистина рядкост.
   Аз не съм видяла много такива. Видяла съм само няколко горе – долу такива. Единственият човек, който на 100 % е и двете неща – да е истински другар и опора; а в същото време, да има и страхотен секс в себе си, да е направо Бог, (който аз познавам), се казва Ц. Й. и ми е съпруг – (бел. ред. - в книгата тук, това е Марк). Но той не е човек … Така че, както казах – такива хора няма! За това, жените изневеряват на мъжете си. Или пък им изневеряват, защото в кръвта си са блудници. … …”
   Писмо до В. от гр. Лом – 03.12.2006 г.: "Целомъдрието е липса на алтернатива" - спомням си, че ти написах това изречение! То е едно отворено, модерно разбиране и не е против истинското целомъдрие като Божествена чистота. Тук говорех за онези, които се изкарват за целомъдрени, но не са. Те са (уж) такива само, защото не са имали възможност за друго, а не защото са такива наистина и тези хора обвиняват успяващите, че са неморални и нецеломъдрени. Т.е. тези, които нямат друга алтернатива - нямат успех и реализация, те казват за себе си, че били целомъдрени, но те само завиждат на другите, а ако имат възможност, биха били като тях.
   За мен, целомъдрието (като Божествено състояние) е най - чистото и Свято нещо във Вселената. Обикновен човек, не може пред мен, да мине за целомъдрен само, защото не е реализиран! Разбира се, че предпочитам в живота да харесвам другият тип хора, много повече, защото в тях има откритост и много по - малко лицемерие. Да, тези хора говорят мръсно, но си казват всичко направо! Поне са откровени. (Иначе не толерирам мръсният речник, а псувни, не мога да понасям!).
   ... Не ме разбирай неправилно. Помни едно - аз съм авторката на "Махатма сутра" - там съм разгърнала най - истинското си състояние. Аз обаче, познавам и много добре света на материята, не само Духовният. Аз имах физическа мисия тук - (бел. ред. - освен Духовна). Аз видях хората отблизо, мъжете отблизо ... Ти си по - далеч от материята и може би, не можеш да разбереш много неща за този свят тук. Аз пък се срещнах с тях (бел. ред. - с тези неща) - и искам - неискам, видях и осъзнах такива работи, за които ти дори може да не предполагаш, че са истина. Вярваш или не, но тук в този тежък сетивен свят, в някой най - материални хора, има дарба за Духа - знам го, защото аз работих (работя) с такива.
   … аз съм една модерна Йога: правя си асаните и медитирам на “Хеви метъл”; тренирам фитнес + Йога; мога да виждам Духа в чувственото - например, да хвана проститутка от улицата и да я направя дама, както и мъжкар от фитнеса и да го превърна във Войн! Аз съм един нов вид Учител. Аз се снимах за “Плейбой”, а предадох Духовно послание. Аз съм алтернативата, която доказа най - нестандартни идеи. Аз съм просто различна.”

Статия на Лора Йордакиева, публикувана във в-к “Конкурент” на 14.02.2007 г.

Беден е този, чиито чувства зависят от позволението на друг!

   “Беден е този, чиито чувства зависят от позволението на друг!” - тази мисъл е изречена от певицата Madonna през 80-те, когато тя заявява: “Искам да представя света от женска гледна точка!”. Мадона е смела, показва характер и независимост. Ти не си ли искал, да бъдеш такъв?! Какво те кара да се плашиш, да бъдеш различен? Робуваш ли на нещо? Страхуваш се, че хората ще те посочат с пръст и ще кажат, че нямаш морал, ще те обявяват за скандален. И какво от това?! Защо трябва да си такъв, какъвто другите са ти наложили? Изрази се! Защото ако не го направиш днес, утре ще съжаляваш, че си пропуснал. Буен, страстен, непокорен – точно такъв трябва да бъде младият човек, за да не си казва (сам) след години: “Ех, какво щях да направя сега, ако бях на 35-ет …?!” Не изпускай момента! Не изпускай времето и своят шанс! Твойте чувства и емоции, не зависят от друг! Ти сам определяш нещата. Не искай разрешение, за да живееш по – интересно от другите. Не питай, не моли за съгласие. Давай смело! Прави каквото ТИ искаш, а не каквото се очаква! Провокирай! Не се страхувай, да бъдеш 'неудобен'. Рискувай да си по – различен и да изразяваш свойте чувства. Освободи се от предразсъдъците.
   Колко пъти си искал да кажеш на някого, истината в очите, но не си го направил? А после си съжалявал, нали? … Можеше да не е така, ако беше посмял. Това, което придава смисъл на живота е именно характерът. Каква е точката ти на кипене? Защо, когато имаш да кажеш нещо на някого, обикновено си мълчиш? Недей! Когато пак ти се вдигне адреналина, просто живей на макс! Живей на високи обороти и вкарай в съществуванието си дълбоки стойности, защото всичко друго те обезличава; защото иначе минава просто още един скучен ден от ежедневието ти … а можеше да ти е интересно! Ти нали не искаш да си безличен и сух? Отиди където искаш; направи каквото желаеш; изживей емоциите! ПОСМЕЙ. Знаеш ли, колко много ще загубиш, ако никога не се осмелиш? Изпускаш мига, а после, се сдухваш. Защо? Има как, да не е така. Просто избери действието, силата, Духа. Избери активното. Вкарай патос в живота си. И не питай за позволение – революционерът има кураж и присъства от своето лично решение – (може сам да действа и после да поеме отговорност за свойте действия). Присъствай и ти в битието си. Живота на човек е толкова голям, колкото голям е рискът, който е вложил в него. Ти какво си вложил?
   Ако всеки път питаш околните за разрешение и се колебаеш за всичко, ще изпуснеш момента, а мигът кара истинските хора, да действат. Мигът. Защото той е всичко, с което те разполагат. Те улавят живинката в него и тя им е като Свещена формула. Помни, че твоето съществувание, понякога наистина зависи от дързостта. Не (чак) от арогантността и от прекалено неприличното, но определено и единствено сдуханото ти поведение, няма да ти донесе прогрес. Иновациите се прилагат като се прескочат някой забрани. Да! Определено морала е важен, но някои от догмите на живота ни, са излишни! Не можеш винаги да се подчиняваш на другите – така ще изпуснеш да реализираш себе си. Защо да си зависим като искаш позволение от останалите, за чувствата, които ти ще изпитваш? Ако всеки път действаш така, това ще те направи или психопат или беден емоционално. Защо сам да ограбваш душата си? Направи живота си многоцветен. Защо ли? Защото го заслужаваш. Защото ти си специален.
   Искаш да заминеш за Америка – замини! Искаш да скочиш с бънджи – скочи! Искаш да се снимаш за “Maxim” – снимай се! Искаш да участваш в “Big Brother” – отиди на кастинг! Искаш да излезеш днес точно с това момче – обади му се! Света е модерен – днес (освен момчетата) и дамите канят! Искаш да разбереш какво е ако [го] целунеш – целуни го! Искаш да знаеш какво е ако [я] докоснеш – докосни я! Люби я! Ако се колебаеш – направи го! Поеми инициативата. Действай смело. Щом ти се е породило желание – изживей мига, както ти идва от вътре. Граби от живота с пълни шепи. Не се ограничавай. Щом бушува огън в теб – изрази го!
   Защото покоят, който идва след това, че си реализирал своята мечта, че си я превърнал в цел и си стигнал докрай, е най – великото нещо на света. Това е хармонията и спокойствието, че не си изживял живота си напразно. Бил си верен на себе си във всеки миг, присъствал си смислено в него (така, както ти си преценил, че е правилно). А може ли да има нещо по – голямо от това? Може ли да има нещо над постигнатата  с е б е р е а л и з а ц и я?! НЕ! Ти си изпълнил своето призвание! Ето това е ДУХА! Духа е когато ти не си изневерил на себе си! Бъди такъв, какъвто ти диктува сърцето! Просто живей неограничено! Разчупи рамките и давай нататък!”

Публикувано във в-к “Конкурент” на 23.02.2007 г. в личната рубрика на Лора Йордакиева – “Горещи въпроси”

   Въпрос: “Според теб има ли два типа жени – 1) - харесвани и 2) – такива, които мразят харесваните? Можеш ли да кажеш по нещо за тези два типа жени? Как аз да бъда от харесваните?” – /Миглена Е., гр. Монтана/
   Отговор: “Да! В живота има два вида жени – такива, които завиждат на другите и такива, на които се завижда! Каква ще бъдеш – избираш ти! Ако оцениш сама себе си високо, така ще те оцени и света. Ако ти си повярваш, ще ти повярват и другите!
   Съвременната жена, достойна за завиждане е елитарна, има стил и силно емоционално излъчване. Тя не показва излишна скромност, защото такава отдавна е ненужна – “Скромността е за онези, които нямат други качества!” – (Руслана Попова). Жената днес трябва да има разкрепостеност и освободеност, да има увереност, за да може да се внуши като визия, като излъчване и като ум. Иначе, кой ще я чуе? Жената, на която другите завиждат, е лидер в делата си – тя води, не следва! На нея й подражават. Тя не копира – останалите я имитират и искат да бъдат с толкова силно присъствие. Дамата, на която й се завижда, е решителна, своенравна и дръзка, има много лична сила и непреклонност. Тя решава какво ще прави, как ще го прави и кога ще го направи. Не позволява друг да определя начинът й на живот и не приема чужди условия. Тя не се плаши от тези, които говорят зад гърба й само, защото е изключителна!
   Жените, които завиждат са слаби, безволеви, истерични и безхарактерни. Очевидно са неуспяващи и неуверени, плахи, неспокойни, дребнави и злоради, щом си позволяват да злословят за другите. Те нямат баланс в живота си. Безжизнени са. Нещастието им идва от самите тях, защото вместо да са се посветили на клеветите и скодоумничеството, те могат да направят нещо градивно и също да постигнат успех. Вместо да се занимават непрекъснато с говорене срещу силните личности, те също могат да бъдат такива. Просто им трябва мобилизация, дисциплина и позитивна нагласа. Защо тези злочести жени са ревниви и злобни, изпълнени с омраза, ненавист и пошлост? Защото те са истински зависими от външните обстоятелства – преценяват колко добре изглеждат другите, колко са изискани и стилни, колко са дръзки … и колко ужасни са те самите. Чувстват се грозни като се сравняват с жените – лидери. Като че повечето злоради жени в България, са такива! Не издържат, когато друга жена ги превъзхожда и в такъв момент, единствената им мисъл е “да отстранят от терена”, добре изглеждащата дама – “Българите проявяват типично Балкански манталитет – те действат от завист: първо гледат да отлъчат и да махнат красивото, доброто, онова, което ги превъзхожда.” – (д-р Околийски, сексолог).
   Света би бил по – красив с дами, изпълнени с изящество и лична сила, а не с жени, които ще насочват злоба и ненавист срещу останалите. Докато има такива, които завиждат – живота винаги ще ги нарича “втори”, защото те именно ревнуват “първите” и се опитват да ги имитират. Ти можеш да станеш “първа” ако покажеш достойнство и престанеш да измисляш клевети за прекрасните и чисти създания от нежният пол. Това, че си казала нещо грозно за някоя дама, няма да те направи красива в очите на другите. Личи си каква си, ако злобееш така! Или ако отправиш фалшиво ласкателство. Света ще те пожелае, когато си искрена!”.

Публикувано във в-к “Конкурент” на 02.03.2007 г. в личната рубрика на Лора Йордакиева – “Горещи въпроси”

   Въпрос: “Важна ли е външността на мъжа, с който жената ще прави секс? Трябва ли непременно мъжът да е с мускули и да “помпа” във фитнес залата, за да впечатли? Професията на мъжете, дали е определяща, за да ги харесат дамите?” –
/Веселин В., гр. Лом/
   Отговор: “Зависи от предпочитанията на жената. Не мога да отговоря от името на всички жени, но от гледна точка на мойте познати (а и от моя) – важно е мъжа да изглежда добре. Жените обичат мъжете с мускули. Те впечатляват. Впечатляват мъжете, които работят на висок пост – управители на големи преуспяващи фирми, полицай, военни, каратисти, кик боксьори, ковачи, дървосекачи, монтьори, спортисти, пожарникари, собственици на клубове … Асоциацията, да е мускулест мъжа или да е на висок пост и с добро обществено положение, не е случайна. Това е продиктувано от подсъзнателната идея за възпроизводството и оцеляването – ако мъжа е с мускули, тук се прави асоциация, че той е здрав – (значи и децата му ще бъдат такива). А ако е с добра работа, то той може да осигурява жените. В това се корени всичко – търси се стабилността на мъжа. Освен това, сексуалното преживяване трябва да е страстно и жарко, да е чувствено и живо! Определено дамите, които имат избор, не биха избрали инфантилни мъже за секс! Инфантилните мъже стават за компания – да правят хумор или да общуваш с тях, заради бизнес – отношения, но те не са мъжете, които са предпочитани за секс.
   Въпрос: “Размерът има ли значение?” - /Николай Б., гр. Монтана/
   Отговор: “Размерът на портфейла и на мъжкият полов орган, винаги са от значение! Трябва да са големи, за да може да ги усети жената!
   Въпрос: “Като си се снимала още от преди в различни актови фотосесии, а и като имаш приятелки (и приятели) модели, можеш ли да ми кажеш, истина ли е, че в почивките на фотосесиите, между модела и фотографа се случва така, че в повечето случай има сексуален акт? Има ли?” -
/Денислав Т., гр. Лом/
   Отговор: “По принцип, обратно на това, което сте гледали понякога във филмите, такова нещо се случва много рядко. Когато фотографа снима, а моделът го снимат – те са на работа. Освен това, около тях има гримьори, статисти, фризьори, стилисти … Освен да има групов секс – друго не виждам! Това, за което питаш е нещо, което вълнува много хора, но по принцип отношенията на модела и фотографа, са строго професионални. Модела е поръчан и извикан за сесията – отива на мястото, снимат го и после си тръгва. Това е. Подобни моменти в почивката на една сесия, са само в ума на гледащите снимките … и в мечтите им (ако те са на мястото на фотографа, какво би се случило) … Да! Има и такива моменти, когато в почивката на сесията, се почива по “по – различен” начин и си е тръпка … Ако се случи е страстно и непринудено, но това не влиза в основните “задължения” на модела и фотографа!”
   Въпрос: “Вярно ли е, че повечето моделки, са и проститутки? Нали Галя Литова така беше казала!” - /Кристиян М., гр. Враца/
   Отговор: “Галя Литова наистина каза точно това, когато беше във “Vip Brother” и за съжаление, тя го каза от гледната точка на очевидец! И аз съм била очевидец на същото. Истина е, че когато отидеш на елитно парти, повечето момичета, които са поканени там за секс, са момичета, които са моделки! Но да казваме, че всичките модели са такива, това е глупаво. Въпрос на техен избор е – всеки е отделна личност и си решава какъв да бъде. Някои момичета избират това! Може би причината да се случва така в България е, защото на моделките в страната ни, не се плаща толкова много за ревюта и снимки, и те прибягват до този начин да изкарат още малко пари.”