Блог  |  Актуални теми  ||||
МЕТОДИ ЗА ПСИХИЧНА ЗАЩИТА ПРЕПОРЪЧВАНИ ОТ МАХАТМАДЕВИ

1. Тайнство

   Никога не трябва да казвате (да разкривате) всичко при вас – не бива да откривате живота си докрай като подробности, планове, лични замисли и връзки с хора; също не трябва да казвате, че ‘всичко ви е наред’, да демонстрирате ‘колко сте добре’ и че ‘сте добре’; винаги трябва да има поне нещо, което не го показвате и го пазите в тайнство. Ако хората виждат (или ако си мислят и ако остават с впечатлението), че всичко е наред при вас и че е много добре, в тях ще се предизвика завист, която може да ви разболее или да унищожи хубавите неща при вас. Завистта на хората е изключително силна. Тя може да изсмуче позитивите при вас и да започне да не ви върви; може да загубите репутация, богатства, приятели, дори здравето и живота си. Завистта и ревността са много унищожителни. Ако хората виждат, че има за какво да ви завиждат, те ще ви завиждат – (това е заложено у всички подсъзнателно), а тази завист и ревност ще унищожат благосъстоянието ви, връзката с приятелите ви, поста ви в обществото, здравето и живота ви. В хората се предизвиква силна ненавист към вас, заради успехите (когато ги имате) и за да се насочват към вас по – малко негативи, вие следва да пазите в тайнство около вас всичко, което можете. И не, за да сте изкуствено загадъчни и да се правите на интересни и мистериозни, а просто, за да има възможно по – малко завист, ревност, ненавист, злоба и омраза, които злите хора насочват срещу вас. Като не знаят, че има за какво да ви завиждат, няма да ви завиждат!

   Важно е да не се разкрива напълно и връзката с най – близкият човек. Ако е истинска, за такова нещо се завижда най – много. За истинската любов, хората ‘са програмирани’ да завиждат най – силно, ето за това, не бива да се открива интимната връзка с човека до вас (щом това е точният човек).

   Тайнството важи и за вашите лични защитни талисмани, които са ви дадени от Посветени. Ако имате талисмани - (скъпоценни камъни, гривни, медальони, пръстени, колиетата, защитни конци и други подобни) не бива да ги откривате пред очите на околните, да давате да се докосват до тях и най – вече, не бива да казвате, че ‘това са вашите талисмани’. Носете си ги в мълчание, за да имат сила. Обявите ли силата им (разкриете ли, че ‘това са ви талисманите’), те губят почти цялата си енергия като талисмани и остават просто малки украшения, вещи, дрънкулки. Покажете ли ги като талисмани, вие сте ги ‘вкарали’ в ума на хората, а много от тях не мислят с добро и талисманите мигом загубват стойността си.

2. Пречистване

   Когато чувствате, че при вас нещата не са наред – поредица от негативи се трупа в живота ви: разболявате се често, губите имот(и), умират ваши близки, чувствате се уморени, отпаднали (сякаш някой ви изсмуква енергията), губите приятели, губите репутация, добра слава, пари и пр., тогава може би е станало така, че вече ‘са ви погледнали с лоши очи’ - (т.е. урочасали са ви, завидяли са ви). Тогава имате нужда от пречистване, от енергия, която да разсее и да махне негативната сила при вас. Как се постига? – Един основен метод е с помощта на стихиите – огън, вода, земя, въздух. Способите за пречистване с различните стихии са различни, но факт е, че ги има и те са изключително ефективни. Специалисти могат да ви помогнат да се защитите и пречистите с огън, вода, земя или въздух. Важно е да приемате съвети за пречистването със стихиите само от доказани Авторитети и от Посветени, защото иначе няма да има ефект, дори могат да се предизвикат негативи.

   Пречистването със стихиите е доста силен метод, но има и друг – той е чрез изпълнението на Лечебна гимнастика – правенето на техники от Йога и от Бойните изкуства е много силно (ефективно) за пречистване на тежката енергия, която може да е натрупана около вас. Изпълнението на Хата Йога предизвиква огромна защитна сила; също (напр.) изпълнението на Тай Чи Чуан или Ци Гун защитава и премахва негативностите при вас. В другите Бойни изкуства, а също и при Аюрведа и Тантра отново има защитни психични методи, които са универсални. А баенето – т.е. наричането с добро за вас, когато се изпълнява от чист и разбиращ предан на Духа, е наистина въздействащо – то буквално разсейва и разпръсква тежката енергия при вас.

   Молитвеното състояние също закриля и пречиства – въобще не е нужно да изповядвате някаква определена религия, за да сте свързани с Висшата Сила. Насочете се искрено към Нея (Него) и помолете за помощ и съдействие. Молитвата трябва да е наистина искрена, за да бъде чута. Особено ако вие сте допуснали някаква грешка (поради която сте наказан) трябва да имате вътрешно покаяние и едва след като вече сте в това състояние, можете да отправяте молба. Преди това, нямате моралното право (спрямо законите на Космическата етика). Бог не може да бъде излъган, за това бъдете откровени. Така ще имате защита и съдействие пряко от Космическата Сила.

3. Положителна енергия

   Предизвикването на положителна енергия при вас (и около вас) е голям метод на психична защита. Трябва да се обграждате с хора, който ви зареждат позитивно и ви карат да се смеете, да се радвате от сърце; хора, които не ви нагнетяват с енергията и самосъжалението си; хора, които са положителни единици и не ‘изпиват’ енергията ви, а отдават хубава вибрация в пространството, чрез която вие се зареждате. Слушайте весели истории и приятна музика; четете книги и списания за научни открития, за технически, икономически и научни постижения, за личности, които са значими и носят ползи. Можете да гледате и филми със забавен (но не и с глупав) характер, за да се разведрявате. Можете да четете поучителни Дзен коани. Също можете да слушате вицове, в които има смисъл и чист етичен хумор, и които ще ви настройват положително. Идеята е да се събужда у вас позитивност, защото когато сте позитивни, лошата енергия не може ‘да ви хване’ – тя отскача от вас и не може да се смеси с вашата енергия така, както водата не може да се смеси с олиото.

   Прилагането на методите на Фън Шуй – (поне прилагането на основните правила) също защитава вас и домът ви, тъй като ако се позовавате на Фън Шуй, вие ще организирате правилно енергиите в пространството, а това може да ви донесе само ползи.

   Прилагането на Аромотерапия, Цветотерапия, Минералотерапия, Металотерапия, Билкотерапия и Хранолечение също въздействат положително и реализират само позитивни матрици към вас, така че, силата им не е за пренебрегване. Ползвайте ги. Обърнете специално внимание на Хранолечението – правилното хранене, тъй като ядете всеки ден и е важно ‘какво’.

4. Правилно хранене

   Храненето и диетата ви са от изключително значение. Чрез храната, вие ежедневно вкарвате в тялото си определени елементи и точно вие избирате ‘какви да бъдат’. Киселинните храни разболяват тялото; а алкалните го оздравят и укрепват. Киселинната храна бавно, но сигурно отнема силата на тялото; а алкалната храна дава всички позитиви и има силата да лекува. Трябва да се запознаете добре със свойствата на храните и тяхното въздействие върху тялото, емоциите и психиката ви, защото хранителната диета изгражда характера (и обратното – характера ако го има и е стойностен, ще изгради точната и добра хранителна диета). Всичко е въпрос на воля и решимост ‘да сте здрави’ или липса на воля, чрез която ще се разболеете. От вас зависи да полагате поне минимални усилия, за да имате защита от много вредни елементи. Храната е важна, тъй като я приемате всеки ден и тя ви въздейства пряко и съвсем директно. Каквото вкарате в тялото си, такова и влияние ще получите (от него) – ако е замърсено, то ще замърсява и разболява и вас; ако е чисто – ще ви носи здраве и крепкост, благодарение на които ще бъдете защитен физически, емоционално и психически.

5. Извън негативните емоции

   Трябва да се стремите да не си предизвиквате отрицателни емоции, тъй като те разболяват много тежко. Ето няколко основни примера: агресията и гнева рефлектират върху дейността на черният дроб; озлоблението, завистта и омразата рефлектират върху дейността на жлъчката; ревността рефлектира върху работата на кръвното; притеснението рефлектира върху дейността на стомаха и панкреаса; състоянието на мъка рефлектира директно върху белите дробове; страха рефлектира върху работата на бъбреците; стреса рефлектира върху дейността на сърцето, мозъка и нервите, дори върху състоянието на кожата. Трябва да се опитвате да култивирате положителни емоции и спокойствие, тъй като негативните емоции, стреса и безпокойството разболяват дори физически тялото, а и психиката на човек. Изолирайте се (доколкото можете) от всичко, което ви дразни и излъчва към вас тежка енергия; от всичко, което ви кара да се измъчвате, да страдате, да не реализирате положителната си енергия. Не ревнувайте, не завиждайте, не мразете, не изпитвайте ненавист, злоба и користни емоции. Ако на вас ви завиждат, това ще ви разболее, но ако и вие завиждате или имате всички останали негативни емоции, това също ще ви съсипе.

   6. Извън енергията на разврата

   Света, в който живеем е станал много порочен. На всяка крачка дебне капан. Един от основните се намира там, където властва развращението, покварата. Сексуалната енергия е най – силно извикваща за човек и когато той не внимава, се забърква в най – различни интриги само, за да реализира сексуалността си. Трябва да се пазите да не попадате на места, в които цари разврат, а ако попаднете все пак на подобни места, трябва да се стремите да ги напуснете изключително бързо. Важно е да бъдете бдителен, дисциплиниран и с много силна воля; да не се поддавате на изкушенията, да бъдете Войн, (а не човек в падение), защото иначе няма да можете да се защитите. Дори Вампирите имат стратегията да събуждат у хората огромно сексуално желание, хората да не могат да се откажат от него и да доближат привидно изкушаващият образ на Вампира, а когато хората са прекалено близо, става твърде късно да избягат и да се защитят – цената е живота на човек и то само, защото не е внимавал достатъчно и се е объркал да се насочи към енергията на разврата; подвел се е (бил е слаб) и е тръгнал към похотта. В днешно време много жени (хора) ползват Вампирският елемент – извикват слабите мъже за секс, а целта е да вземат пари от тях. Жаждата за власт и пари погубва. Хиляди мъже се поддават на слабостта си и са готови на всичко, когато са в плен на похотта – копнеят за жени, за секс и това е разрушително за тях. Тогава те нямат психична защита. Тази вибрация на покварата и разврата вкарва много хора в измамен живот, в живот с интриги, лъжи и дори убийства; унищожава човек и неговото семейство. От вас зависи да не реализирате тази ниска енергия и да бъдете на Духовни места и на места с много положителна вибрация, които не ‘изпиват’ енергията ви, а я зареждат; които ще ви помагат да бъдете етични, а не неморални. От това да се реализира Морала, няма нищо по – важно! Насочете се извън разврата и поквареността. Ако искате ‘закачка’ със сексуалната енергия, излъчвайте фина еротика, приложете сладък мил флирт (към избраника ви), но никога не отивайте в сферата на вулгарността и извън етичността. Сексуалната енергия може да се ползва само до нивото на художествен еротичен образ. Извън него има непристойност и антинравственост, които не бива да имат общо с вас.

7. Изучаване на Духовни напътствия

   Запознайте се със Знанието, което не е само интелектуално, а е от Джнана - (санскрит - от Мъдростта) – оставено е от Светците, Духовните Учители, Мъдреците и цели да ви помогне да видите отвъд сетивното познание, да премахнете невежеството си. Различавайте Големите и Истински Учители от мнимите или т.нар. ‘Космически контактьори’, които мними Духовни водачи или фалшиви ‘Космически контактьори’ целят само да ви заблудят и нямат идеята да ви въведат в Духовният път, а единствено желаят да получат облаги от вас. Знайте, че понякога невежеството в хората (и при вас) е толкова голямо, че дори, когато хората срещнат Истински Духовен Учител, те нямат силата да Го разпознаят; а когато говорят с лице, което не е Духовен водач, се заблуждават, че е. Много Големи Учители Са били наранявани и нагрубявани от хората само, защото хората не са разбирали, че това Са Истински Учители. Позовавайте се на дълбоката си интуиция, за да различавате Гуруто от обикновеният лицемер и се опитайте да бъдете мъдри. Ако най – важната ви цел е да премахнете невежеството си, вие ще имате и силна психична защита, тъй като, колкото повече се пречиствате от неведението си, толкова по – силни ще ставате.

  

   ----------

   Бележка: Материала е на Лора Йордакиева. Това са няколко от основните методи за психична защита, които са обяснявани от Лора Йордакиева (Махатмадеви). Извадката е направена от беседи и лекции, които Лора Йордакиева провежда към учениците си. Описанието на методите е кратко и в сбита форма, тъй като лекциите и беседите на Лора са доста голями и богати, и не може да се преразкаже и отрази всичко подробно. Много по – подробните обяснения от Лора, са изказвани (се изказват) пред нейните последователи и възпитаници, които имат пряка връзка с Лора Йордакиева и не губят от материала, който Махатмадеви преподава в свойте занятия.

 

Любима снимка
Избран афоризъм

"Моето състояние е блус. Аз се разтварям в сантимент. Аз съм само любов!" – (Махатмадеви).

Книголюбие
Ако си отворил този прозорец, значи ти се чете нещо истинско и търсиш предложение наистина с вкус. Не си объркал съветника! Той (тя) се казва Лора Йордакиева и ще предложи за теб много добра литература. Просто виж!
 
Препоръчано за периода:

"Мъдростта на несигурността" – Алън Уотс

Джубокс
Ако си бръкнал в музикалната кутия, значи си на вярното място! От тук, Лора Йордакиева препоръчва за теб музика, която е класна!
 
Препоръчано за периода:

"Girl on Fire" - Alicia Keys

Киномания
Ако си влязъл на това място, определено си уцелил, защото от тук, Лора Йордакиева дава предложения за филми, които да гледаш и да оставаш доволен, че не си загубил 2 часа от своят живот напразно!
 
Препоръчано за периода:

"Флашданс"